Kota-ravintola

Sirmakko Reindeer Farmin Kota -ravintola on uusi, elämyksellinen kohde Perunkajärvellä, keskellä kauneinta lapin luontoa.

À la carte -listamme ihastuttavat monipuolisuudellaan ja laadukkuudellaan. Listoja löytyy kuusi erilaista, mitkä ovat räätälöitävissä tilaisuuden mukaan. Herkullinen ruokailu kodan uniikissa tilassa sopii täydellisesti juhlaan kuin juhlaan: niin kokoukset, häät, polttarit kuin ristiäiset ja valmistujaiset onnistuvat tilalla.

Poronliha tulee paikallisesti tuotettuna oman tilamme poroista. Tarjoiltava ruoka onkin siis 100% paikallista ja eettisesti tuotettua. Myös muut raaka-aineet tulevat läheltä, kuten kalat, marjat, sienet ja yrtit. Eettisyys ja paikallisuus ovat poroperheemme liiketoiminnan tärkeimpiä arvoja. Päivääsi voit halutessasi sisällyttää à la carte ruokailun, live -musiikkia, hemmotteluhoitoja tai kutsua vaikka itse Joulupukin käymään!

Tule sieki herkuttelemaan!

Sirmakko_reindeer_farm_kota_restaurant_rovaniemi_lapland_finland

Kota -ravintolan tilavuokra ilman tarjoiluja talvisesongin ulkopuolella (1.4. – 31.10.) 800€ /vrk

Kota -ravintola ruokailukokonaisuudet min. 15 hlö

Varaa

Menut

MENU 1, Porotilan perinteitä

  • Kermainen lohikeitto L, G

    suomalaista kirjolohta, perunaa ja tilliä, sekä Lapin rieskaa

  • 12 cl Jean Leon 3055 Chardonnay, Jean Leon, Catalonia, Spain

  • Sirmakon poronkäristys L, G

    mureaa poronpaistia ja perunamuusia puolukan ja maustekurkun kanssa

  • 16 cl Gérard Bertrand Reservé Spéciale Merlot Bio, Organic, Gérard Bertrand, Languedoc-Roussillon, France

  • Poromiehen ritarit L

    kotitekoista pullaa, kinuskikermavaahtoa, mansikkahilloa, lapin hillaa ja koivusiirappia

  • 8 cl Floralis Moscatel Oro, Torres, DO Catalunya, Spain, Moscatel de Alejandría

Menu 1 – 59€

+juomapaketti – 34€

MENU 2, Revontulten loisteessa nauttien

  • Metsäsienikeitto L, G

    metsäsienikeitto kuivalihalastuilla, tummaa leipää

  • 12 cl Freeclimber Riesling, Weingut Axel Pauly, Mosel, Germany

  • Poron ulkofilee isännän tapaan avotulella L, G

    poron ulkofilettä, karpalokastiketta, rosmariini-yrttiperunat ja hunajaiset uunijuurekset

  • 16 cl Purgatori, Torres, Costers del Segre, Spain, Cariñena, Garnacha, Syrah

  • Mustikka-mesiangervosorbetti L, G

    vadelma- mustaherukkamelbaa ja lähimetsän marjoja

  • 8 cl Anselmann Huxelrebe Beerenauslese, Weingut Anselmann, Pfaltz, Germany

Menu 2 – 75€

+juomapaketti – 34€

MENU 3, Makuja kotatulen loisteessa

  • Savuporo-aurajuustokeitto L, G

    kermainen savuporo-aurajuustokeitto, kuivattu nokkonen

  • 12 cl Dusky Sounds Sauvignon Blanc, Mud House, Marlborough, New Zealand

  • Liekitetyt poronselykset L, G

    poronselyksiä konjakilla liekitettynä, konjakki-kermakastiketta, paahdettua puikulaperunaa sekä vaahterasiirappi- juureksia

  • 16 cl Altos Ibéricos, Torres, DOC Rioja, Spain, Tempranillo

  • Liekitetyt ohukaiset ja jäätelö VL, G

    Cointreau -liköörissä liekitettyjä ohukaisia, Arctic Ice Cream Factory - paikallista maariantuoksuheinä -jäätelöä sekä lähimetsän marjoja

  • 8 cl Floralis Moscatel Oro, Torres, DO Catalunya, Spain, Moscatel de Alejandría

Menu 3 – 77€

+juomapaketti – 34€

MENU 4, Kotaillallinen

  • Avotulella halstrattua poron sisäpaistia L, G

    metsäsienisalaattia, kuusenkerkkäsiirappia ja raikasta vihersalaattia

  • 12 cl La Causa Pais, La Causa, Itata Valley, Chile

  • Loimulohi L, G

    suomalaista kirjolohta, tartarkastike, hunajaiset uunijuurekset, sitrusmarinoitu salaatti

  • 16 cl Freeclimber Riesling, Weingut Axel Pauly, Mosel, Germany

  • Leipäjuustoa Sirmakon tapaan L, G

    lapin leipäjuustoa lakkaliköörissä liekitettynä, kerma-kinuskikastiketta ja lapin hillaa

  • 8 cl Anselmann Huxelrebe Beerenauslese, Weingut Anselmann, Pfaltz, Germany

Menu 4 – 68€

+juomapaketti – 34€

MENU 5, Porotilan herkkuja isännän tapaan

  • Poron kuivalihakeitto L, G

    perinteinen poron kuivalihakeitto ja talon leipää

  • 12 cl Gérard Bertrand Reservé Spéciale Merlot Bio, Organic, Gérard Bertrand, Languedoc-Roussillon, France

  • Nuotion loisteessa savustettua lohta L, G

    pehmeän kermainen korvasienikastike, nuotioperunat ja kasvikset

  • 16 cl Jean Leon 3055 Chardonnay, Jean Leon, Catalonia, Spain

  • Juustokakku VL

    vanilja-väinönputkisiirapissa marinoituja lapin marjoja

  • 8 cl Anselmann Huxelrebe Beerenauslese, Weingut Anselmann, Pfaltz, Germany

Menu 5 – 67€

+juomapaketti – 34€

MENU 6, Sauna Menu

  • Tervetulomalja

    12 cl Lindauer Cuvée Brut, Lindauer, Hawkes Bay & Gisborne, New Zealand Chardonnay, Pinot Noir

  • Poromakkarapannu L

    erilaisia poromakkaroita, paahdettua sipulia ja lapin puikulaperunasalaattia

  • Pororibsejä L, G

    avotulen loisteessa valmistettuja pororibsejä, puolukkaa, puolukkavaahtoa ja talon leipää

  • Cointreau -liköörillä liekitettyä raparperia VL, G

    liekitettyä raparperiä, Arctic Ice Cream Factory – paikallista lapinlehmän maidosta valmistettua vaniljajäätelöä

  • Lapin Panimon paikallisia oluita (Yksi olut 0,33l saunassa, yksi olut 0,33l ruoan yhteydessä)

Menu 6 – 42€

+juomapaketti – 28€

LASTEN MENU 1, Oula

  • Lohikeittoa L, G

    suomalaista kirjolohta, perunaa ja tilliä, Lapin rieskaa

  • Poronkäristystä L, G

    perunamuusia, puolukkaa, maustekurkkua

  • Poromiehen ritarit L

    kotitekoista pullaa, kinuskikermavaahtoa, mansikkahilloa

Oula – 42€ (sis. juomat)

LASTEN MENU 2, Aslak

  • Dippilautanen L, G

    poromakkaraa, porosalamia, juustoa, tomaattia, kurkkua

  • Poropyörykät L, G

    perunamuusia, kasviksia, kermakastiketta

  • Jälkiruoka VL

    vaniljajäätelöä, suklaata, karkkia

Aslak- 35€ (sis. juomat)

LASTEN MENU 3, Saaga

  • Dippivihannekset L, G

    kurkkua, porkkanaa, kesäkurpitsaa

  • Poroburger L

    100% poron jauhelihapihvi, salaatti, talon kastike, maustekurkku, puolukkahillo ja rapeat maalaisperunat

  • Ohukaiset ja jäätelöä

    Arctic Ice Cream Factory – paikallista Lapinlehmän vaniljajäätelöä

Saaga- 34€ (sis. juomat)

Tapas

  • Tapas -vati Sirmakon tapaan kuudelle 59,00€

    graavisiikaa, siianmätiä ja smetanaa, kylmäsavulohta sekä friteerattuja muikkuja, porosalamia, poron maksamakkaraa, poron kieltä, poron kuivalihaa ja savustettua poron paistia, Lapin leipäjuustoa, paikallista hunajaa, mustikkahilloa, punasipulihilloketta, tilliä, savujuustoa, talon leipää sekä ruisnappeja.

Viinit

Kuohuviini

  • Lindauer Cuvée Brut, Lindauer, Hawkes Bay & Gisborne, New Zeeland Chardonnay, Pinot Noir.

    Tyylikkään samppanjamainen, Vuoden Viini 2017! Aperitiiviksi ja kermaisille keitoille.

  • 12 cl
    11,60 €
  • 1/1
    62,90 €

Valkoviinit

  • Dusky Sounds Sauvignon Blanc, Mud House, Marlborough, New Zealand

    Herukkainen, raikkaan hedelmäinen ja suun täyttävä. Keitoille ja tapaksille.

  • 16 cl
    14,50 €
  • 1/1
    58,10 €
  • Freeclimber Riesling, Weingut Axel Pauly, Mosel, Germany

    Raikas ja mineraalinen puolikuiva viini, jossa runsaasti sitruksisuutta. Kalaruuille ja keitoille.

  • 16 cl
    15,40 €
  • 1/1
    62,50 €
  • Jean Leon 3055 Chardonnay, Jean Leon, Catalonia, Spain

    Täyteläinen ja kevyen tamminen luomuviini, maussa trooppista hedelmää. Lohiruokien paras kaveri!

  • 16 cl
    15,70 €
  • 1/1
    65,30 €

Punaviinit

  • Gérard Bertrand Reservé Spéciale Merlot Bio, Gérard Bertrand, Languedoc-Roussillon, France

    Keskitäyteläinen, hennon mausteinen, marjojen ja luumun aromeja. Käristykselle ja tapaksille.

  • 16 cl
    13,90 €
  • 1/1
    55,40 €
  • Torres Altos Ibéricos, Torres DOC Rioja, Spain Tempranillo

    Ryhdikkään täyteläinen, hieman mausteinen ja vaniljainen. Suosittelemme poron kokolihalle.

  • 16 cl
    14,60 €
  • 1/1
    58,50 €
  • La Causa Pais, La Causa, Itata Valley, Chile

    Keskitäyteläinen, mehukas ja hivenen mausteinen. Suosittelemme poron kaveriksi.

  • 16 cl
    15,90 €
  • 1/1
    64,80 €
  • Purgatori, Torres, Costers del Segre, Spain Cariñena, Garnacha, Syrah

    Täyteläinen ja runsas viini, jossa pehmeät tanniinit ja marjaisuutta. Täydellinen viini poron fileelle.

  • 16 cl
    17,30 €
  • 1/1
    71,10 €

Jälkiruokaviinit

  • Torres Floralis Moscatel Oro, Torres, DO Catalunya, Spain Moscatel de Alejandría

    Runsas, mausteinen ja hunajainen illallisen täydentäjä. Ritareilla ja ohukaisille

  • 8 cl
    9,70 €
  • 1/1
    50,80 €
  • Anselmann Huxelrebe Beerenauslese, Weingut Anselmann, Pfaltz, Germany

    Makea, mutta hurmaavan hapokas viini, jossa raparperin vivahteita. Parfait’lle, juustokakulle ja leipäjuustolle.

  • 8 cl
    15,80 €
  • 1/1
    63,90 €
Close Menu