Meistä

Sirmakko Reindeer Family

Sirmakko tarkoittaa eloisaa, pirteää ja tokasta edukseen erottuvaa kaunista poronvasaa

Upea ruokailu- ja ohjelmapalvelukohde lähellä Rovaniemeä Perunkajärven rannalla

Asiakkaista huolen pitävät aidot porotilalliset Hanna ja Sami – poronhoitajat jo kuudennessa polvessa.Perunkajärvellä upean ja puhtaan luonnon keskellä, metsän suojassa, on piilossa Sirmakon metsäkartano. Alueelta löytyvät 50 henkilön elämyskota ja upea rantasauna.

Sirmakko on keskellä mahtavinta Lapin luontoa mutta kuitenkin lähellä palveluita

Sirmakossa saa lämmintä ja yksilöllistä lappilaista palvelua – vain puolen tunnin ajomatkan päässä Rovaniemen lentokentältä. Rovaniemen keskustasta matkustaa autolla 45 minuutissa.

Sirmakko edustaa Lappilaista luontoromantiikkaa parhaimmillaan. Ainutlaatuinen ympäristö ja puhdas luonto yhdistettynä henkilökohtaiseen rauhaan ja upeisiin ruokailukokemuksiin tekee lähtemättömän vaikutuksen. Rentouttava sauna, lämmin Hot Spring -ulkoporeallas ja virkistävä avanto kutsuvat viettämään rentouttavaa tai aktiivista päivää – juuri kuin sinä itse haluat.

Sirmakko tarjoaa sinulle kaiken tarvittavan. Sirmakon Kota -ravintolassa tunnelmaa luo keskellä kotaa sijaitseva suuri tulisija, jossa myös osa aterioista valmistetaan.

Sirmakon Kota -ravintolan menu on koottu paikallisista, luonnonläheisistä raaka-aineista: poroa ja järvikalaa sekä lähimetsästä kerättyjä sieniä, marjoja ja yrttejä sekä muita lähellä tuotettuja raaka-aineita. Menu -kokonaisuudet laadukkaine juomineen on suunniteltu yhdessä suomalaisten huippukokkien kanssa.

Sirmakko_reindeer_farm_kota_restaurant_rovaniemi_lapland_finland

Info

Paikka: Perunkajärvi, itäpuolentie. Kaupungista 45 minuutin ajomatka.

Aito porotila keskellä erämaata poronhoitajien omalla palakisella Poikajärven paliskunnan alueella.
50-paikkainen kotaravintola, Rantasauna ja takkatupa, Jacuzzi eli poreamme.

Esteetön ohjelmapalvelu. Erityisryhmille sopiva matkailukohde.

Sirmakon poroaitaus, jossa pidetään osaa poroja vain talviruokinnassa ja pidetään poroerotuksia. Muulloin porot ovat vapaana luonnossa.

Sirmakon poroperheen juuret lähtevät jo 1700 -luvulta.
Hannan Isoisovanhemmat ovat perustaneet Suikin paliskunnan 1850 luvulla. Suikin paliskunta on yhdistynyt nykyiseen Poikajärven paliskuntaan 1930 luvulla.


Kertomuksia Sirmakon poronhoito historiasta jo kuudennessa polvessa ja kuinka poronhoito on siirtynyt ja jatkunut sukupolvelta toiselle. Kuinka isovanhemmat ”vanhat Suikkilaiset” ovat jutanneet Kittilän Pokan kylästä tuhannen poron kanssa Ounasjokivarteen.

Close Menu